Община Търговище разработи и публикува за обществено обсъждане на сайта си проект

...
Община Търговище разработи и публикува за обществено обсъждане на сайта си проект
Коментари Харесай

Община Търговище публикува проект на програма „Култура+“ за подкрепа на местни творци и културни инициативи

Община Търговище създаде и разгласява за публично обсъждане на уеб страницата си проект на Програма „ Култура + “. На конкурсен принцип по нея ще се подкрепят финансово творци и творчески състави при реализацията на културни прояви и начинания в общината. Ще се поддържат и автори на литературни творби.

Право да аплайват ще имат: държавни, регионални и общински културни организации;сдружения, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел; читалища;самоосигуряващи се лица, работещи в областта на културата и други, написани в плана на Програмата.

В началото на всяка година Общината ще афишира сесия за кандидатстване с планови оферти. Ще се формулират и приоритетните области, за които да бъде предоставена финансова поддръжка. Комисия, назначена от кмета на общината, ще класира плановете, според заложените критерии за оценка. Те са разказани в методиката за оценяване, която е оповестена дружно с плана на Програмата.

Общият годишен размер на средствата, които ще се отпускат, ще се дефинира от Общинскиясъвет с гласуването на бюджета. Максималната финансова помощ за едно планово предложение ще бъде описана в насоките за кандидатстване. Исканото финансиране може да е до 100% от общия бюджет на всяка самодейност. Допълнително точки при класирането обаче ще получават претенденти, които имат и личен финансов принос.  

С приемането на новата Програма се цели основаване на разнороден културен плакат, на предпоставки за конкурентоспособност, бистрота и иновативност. 

Припомняме, че, оказването на поддръжка за създателите и организациите в областта на културата, посредством приемане на Програма „ Култура + “, е измежду приоритетите в управническата стратегия на кмета доктор Дарин Димитров. 

Предложения по плана могат да се вършат до 21 ноември на e-mail: или документално, в Центъра за административно обслужване на Общината. 

Проектът на Програмата е оповестен в уеб страницата на Община Търговище: 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР